Investeer jij mee?

GEC kan na 23 jaar de puzzel compleet maken

En zoekt daarom steun bij investeerders.

Het laatste privé-appartement in het gebouw van GEC staat te koop! Dit kunnen kopen, zou het plaatje na 23 jaar puzzelen eindelijk compleet maken. GEC onderzocht grondig de haalbaarheid, droomde en rekende en is nu klaar voor de aankoop … als we voldoende steun vinden tegen eind oktober!

Waarom GEC steunen?
GEC is een uniek voorbeeld van een patrimonium coöperatieve waar enkel organisaties huizen met ecologische, duurzame, sociale en fairtrade projecten. Dit steunen is solidair zijn met deze keuze. Nu meer dan ooit.

Met de aankoop van het laatste stukje, het appartement op de bovenste verdieping, zorg je dus mee voor …

• Meer ruimte voor organisaties die actief zijn in het sociaal-ecologische.
• Een volledig gebouw in eigen beheer. Dat biedt extra kansen.

En, goed nieuws: zowel BOS+ als Certisys als KeKi en KiReCo zijn groeiende en bloeiende en zoeken dus meer ruimte in huis!

Investeer mee
Om het appartement te kunnen aankopen kan GEC  lenen (bij Hefboom en Socrowd) voor zo’n 60 % van de totale projectkost. Aanvullend gaan we op zoek naar 40 % of 220 000 € via aandelen en winwinleningen (elk 50% of 110.000€).

▶ Investeren kan best via een combi-pakket van aandelen en winwinleningen.

Op die manier kunnen we én jou een redelijk rendement aanbieden én kan GEC voldoende “eigen vermogen” werven zoals de bank vraagt.

Bovendien krijg je bij aankoop van aandelen 5% van de waarde als cadeaubon voor gebruik in Lekker GEC of onze Oxfam WereldWinkel

We geraken er alleen dankzij én met jullie!

Waar staan we al? doel: 220 000 €
18%

Interesse?

Stuur een mail naar Robrecht via gecgent@gmail.com. Hij bespreekt met jou graag de mogelijkheden per telefoon, mail of met een koffie in het Lekker Gec.

Nood aan meer info?

We organiseren nog één online infosessie. In één uur vertellen we jou de visie achter GEC, lichten we de investeermogelijkheden toe en is er ruimte voor vraag en antwoord.

Schrijf je in 
• Dinsdag 18 oktober, 19u – 20u, online – ik schrijf me in

Wil je graag meer informatie maar kan je niet naar het infomoment komen? Vul jouw e-mailadres in op dit formulier en wij doen het nodige.

Ook fijn om weten

GEC vroeg advies aan Febecoop en dat is gunstig. Een citaat uit het verslag:

“Na onafhankelijke waardeschatting van het pand, onderzoek van de verwachte huurinkomsten (vandaag en op lange termijn), de te verwachten kosten (financiële-, onderhouds-, investerings-, werkingskosten) en het uitwerken van enkele scenario’s, zijn wij van oordeel dat de aanschaffing van dit laatste pand een nuttige investering voor GEC cvso is.”

Niettegenstaande de voorzichtige investeringspolitiek van GEC erkende cvso is een financiële participatie in haar project niet vrij van risico. Van 28 september tot 31 oktober 2022 zal GEC niet meer dan 220.000 € ophalen onder de vorm van aandelen of winwinleningen. De bij de FSMA neergelegde informatienota’s vind je hier.