Lekker GEC

Jarenlang was Lekker GEC een vzw, Sinds maart 2013 hebben de vaste medewerkers het heft in eigen handen genomen en de vzw omgevormd tot een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk.

Reeds van bij de opstart doet Lekker GEC aan sociale tewerkstelling. We werken nauw samen met OCMW Gent en Compaan. We stellen zowel volwassenen als jongeren te werk. De mengelmoes van mensen en achtergronden die je bij ons kan vinden geeft  Lekker GEC een unieke, warme en interculturele sfeer.

Lekker GEC is een coöperant van het Gents Ecologisch Centrum (GEC). Ecologisch denken en handelen staat dan ook centraal. Dit uit zich niet enkel in de biologisch, vegetarische maaltijden die we aanbieden, maar ook in de inrichting, de keuze van verlichting, onze omgang met waterverbruik, onze materiaalkeuze, alle kuis- en andere producten.
Met ons concept “Weeg wat je eet”, betaal je enkel voor wat je eet, Zo verminderen we met zijn allen de voedselafvalberg! Ook de zero-wasters kunnen bij ons met eigen potjes en bekers terecht om zowel vloeistoffen als voedsel in te vervoeren.

We kiezen voor zoveel mogelijk biologische producten; als het niet biologisch is, dan is het ofwel fairtrade ofwel plantaardig.
Voor onze fairtradeproducten gaan we de samenwerking aan met de Oxfam Wereldwinkel, waarmee wij tevens de ruimte delen om de vlotte (en logische) overgang van de biologische en fairtrade ecologie en economie te maken.
Ook de hippe termen lokaal, seizoensgebonden, korte keten en circulaire economie passen in onze filosofie.


Sinds 2001 valt Lekker GEC onder de controle van BLIK. Dat betekent dat alle ingrediënten die gebruikt worden 100% biologisch zijn. Daarom mogen we uitpakken met het biogarantielabel. Hiermee is Lekker GEC een voortrekker in Vlaanderen!

​Zin om een recensie te schrijven?